عکس و بیوگرافی عاتقه صدیقی همسر شهید رجایی
عکس و بیوگرافی عاتقه صدیقی همسر شهید رجایی
عاتقه صدیقی یا پوران رجایی Ateghe Sediqi (متولد ۱۳۲۲ در قزوین)، همسر محمدعلی رجایی است. او در سال ۱۳۴۱ با رجایی، که نسبت فامیلی با او داشت، ازدواج کرد.
فعالیتهای سیاسی
صدیقی در انتخابات میاندورهایِ اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی، با ۱٬۸۴۲٬۷۴۶ رأی موفق شد به مجلس راه پیدا کند. او چهارمین نمایندهٔ زن تهران در این مجلس بود. او توانست ۲ دورهٔ دیگر هم منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی باشد. او در چهارمین دورهٔ انتخابات مجلس شورای اسلامی هم کاندیدا شد، ولی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.
او بعدها از فضای سیاسی کشور فاصله گرفت.
خانواده شهید رجایی
حاصل ازدواج ۲۰ سالهٔ عاتقه صدیقی و محمدعلی رجایی ۲ دختر و ۱ پسر است. کمال رجایی، که بیشتر ترجیح میدهد در عرصهٔ عمومی از نام خانوادگی مادرش استفاده کند، در سال ۱۳۸۷ در گفتگویی با شماره ۶۱ مجلهٔ شهروند امروز اظهار کرد بعد از شهادت رجایی، خواستگاریهایی سیاسی از دختران رئیسجمهور شهید صورت گرفت، ولی عاتقه رجایی تلاش کرد بعد از فوت شوهرش، «این دو دختر را به آقازادهها ندهد و خانواده را حفظ کند.»
خبر درگذشت همسر شهید رجایی تکذیب شد
همسر شهید رجایی گفت: خواهر شهید رجایی همنام من است و ایشان ۱۰ روز است که از دنیا رفتهاند.
خبرنگار آنا به دنبال صحت و سقم این خبر با منزل شهید رجایی تماس گرفت که خانم عاتقه رجایی، همسر شهید رجایی شخصا تلفن را پاسخ گفت. عاتقه رجایی، درباره این خبر گفت: از صبح تماسهای مکرری در این باره داشتهام. بنده در سلامت کامل هستم.
وی درباره علت انتشار این خبر اظهار کرد: خواهر شهید رجایی، همنام بنده هستند و نامشان عاتقه رجایی بوده است. ایشان حدود ۱۰ روز پیش در سن ۹۵ سالگی بر اثر کهولت سن از دنیا رفتند.
عاتقه رجایی همچنین درباره درج شهرت صدیقی در کنار نام خواهر شهید رجایی که بر این شایعه افزوده است، گفت: خواهر شهید رجایی، زن عموی بنده بودند و از این جهت، شهرت صدیقی نیز در کنار نام و شهرتشان درج شده است.
نوههای شهید رجایی
تصاویر زیر، نوههای پسری و دختری شهید محمدعلی رجایی را در حاشیه مراسم بزرگداشت شهیدان رجایی و باهنر نشان میدهد.
محمدعلی رجایی Mohammad-Ali Rajai سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شد. پدرش پیشهور بود و در بازار قزوین به کسب خرازی اشتغال داشت. ۴ سال پس از تولدش پدرش درگذشت و برادرش که ۱۰ سال بزرگتر از او بود بیرون از خانه کار میکرد و مادرش پنبه پاک میکرد و فندق و گردو و بادام میشکست تا هزینههای زندگی را تامین کند. ۱۳ ساله بود که کلاس ششم ابتدایی را تمام کرد و به خاطر اینکه قزوین از لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی نداشت راهی تهران شد.
برادرش از مدتی پیش به تهران نقل مکان کرده بود. ابتدا در بازار آهن فروشان مشغول به کار شد و به علت سنگینی کار چندی بعد به دستفروشی روی آورد. محمدعلی بعد از دستفروشی دوباره به بازار تهران برگشت و در چند حجره به شاگردی پرداخت.
در سال ۱۳۳۰ نیروی هوایی جوانانی را که مدرک ششم ابتدایی داشتند با درجه گروهبانی استخدام میکرد. رجایی داوطلب خدمت در این نیرو شد. سه ماه از دوره آموزشی گروهبانی را گذرانده بود که گروه فدائیان اسلام را شناخت و در جلسات این گروه شرکت کرد و همکاریاش با اعضای این گروه آغاز شد.
در کلاسهای شبانهای که وابسته به «مرکز تعلیمات جامعهی اسلامی» بود شرکت میکرد. رجایی پس از طی دورهی آموزشی و دریافت درجه گروهبانی در کنار کار به تحصیل ادامه داد و درسال ۱۳۳۲ دیپلم گرفت. او چون در شهریور ماه دیپلم گرفته بود نمیتوانست در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کند پس راهی بیجار شد و در دبیرستانی مشغول تدریس زبان انگلیسی شد.
با تمام شدن سال تحصیلی، به تهران بازگشت و در دانشسرای عالی تربیت بدنی معلم به تحصیل پرداخت. بعد به دانشسرای عالی رفت. پس از ۲ سال لیسانس ریاضی گرفت و به استخدام آموزش و پرورش درآمد. ابتدا به ملایر رفت اما با رئیس آموزش و پرورش اختلاف پیدا کرد و بعد به خوانسار رفت و مشغول تدریس شد و یک سال را با موفقیت گذراند سال تحصیلی به پایان رسید و رجایی به تهران برگشت و در دوره فوقلیسانس در رشته آمار مشغول به تحصیل شد و همزمان در مدرسه کمال تدریس میکرد.
در سال ۱۳۴۱ تصمیم گرفت با عاتقه صدیقی، دختر یکی از بستگانش ازدواج کند. اردیبهشت ماه ۱۳۴۲ توسط ساواک بازداشت شد و پس از ۵۰ روز آزاد شد. در سال ۱۳۴۶ به هیات موتلفه پیوست. در سال ۱۳۵۳ برای بار دوم بازداشت شد و به زندان منتقل شد. سرانجام در روز عید غدیر، آبان ماه ۱۳۵۷ پس از چهارسال از زندان آزاد شد. رجایی بلافاصله با تأسیس انحمن اسلامی معلمان، به مبارزه علیه رژیم پرداخت. عضو «کمیته استقبال» شد، و در کنار دیگر انقلابیون مهیای ورود آیتالله خمینی شد.
پس از عزل بنی صدر خائن، دومین انتخابات ریاست جمهوری، در ۲ مرداد ۱۳۶۰ برگزار شد و رجایی در رقابت با سیداکبر پرورش، عباس شیبانی، حبیبالله عسگراولادی مسلمان موفق شد با کسب ۱۲ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۵۰ رای (۹۰٪) از مجموع ۱۴ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۸۰۳ رای ماخوذه رئیس جمهور ایران شود. میزان مشارکت در این دوره ۶۴٫۲ درصد بود. و ۱۱ مرداد ۱۳۶۰ مراسم تنفیذش توسط آیتالله خمینی برگزار شد. ساعت ۱۴:۳۰ روز ۸ شهریور از اتاق کارش خارج شد و به محل جلسه فوقالعاده دولت رفت. ساعت ۱۵:۰۰ صدای انفجار مهیبی از ساختمان نخستوزیری برخاست. در این حمله تروریستی محمدعلی رجایی رئیسجمهور وقت و محمدجواد باهنر، نخستوزیر وقت به شهادت رسیدند.
سال شمار زندگی شهید رجایی
- ۱۳۱۲ تولد در قزوین
- ۱۳۱۹ ورود به دبستان
- ۱۳۲۷ اخذ مدرک ششم ابتدایی، کار در بازار قزوین
- ۱۳۲۸ عزیمت به تهران، شاگردی در بازار، دستفروشی در سبزه میدان
- ۱۳۳۰ استخدام در نیروی هوایی
- ۱۳۳۴ اخذ مدرک دیپلم، استعفا از نیروی هوایی، تدریس در شهرستان بیجار
- ۱۳۳۵ ورود به دانشسرای عالی تربیت معلم
- ۱۳۳۸ اخذ لیسانس ریاضی از دانشسرای عالی، تدریس در شهرستان خوانسار
- ۱۳۳۹ بازگشت به تهران، تدریس در مدرسهی کمال
- ۱۳۴۱ ازدواج با خانم عاتقه صدیقی (رجایی)
- ۱۳۴۲ دستگیری توسط ساواک، آزادی پس از ۵۰ روز، تدریس در مدارس مختلف تهران
- ۱۳۴۶ همکاری با جمعیت هیئتهای مؤتلفه
- ۱۳۵۰ مسافرت به فرانسه، ترکیه و سوریه
- ۱۳۵۳ دستگیری توسط ساواک
- ۱۳۵۷ آزادی از زندان پس از چهار سال اسارت، پیوستن به صفوف مبارزان
- ۱۳۵۸ تصدی کفالت آموزش و پرورش و سپس وزارت آموزش و پرورش
- ۱۳۵۹ انتخاب به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی از سوی مردم تهران
- ۱۳۶۰ انتخاب شدن از سوی مردم ایران به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران
- ۱۳۶۰/۶/۸ شهید شدن بر اثر انفجار بمب در ساختمان نخستوزیری توسط مجاهدین خلق.
عکس و بیوگرافی عاتقه صدیقی همسر شهید رجایی
منبع:ساتین
عکس و بیوگرافی عاتقه صدیقی همسر شهید رجایی,فان جو,ateghe sediqi,mohammad-ali rajai,بیوگرافی عاتقه صدیقی,بیوگرافی محمدعلی رجایی,جنایات آمریکا,جنایات انگلیس,جنایات مجاهدین خلق,خانه شهید رجایی,خانواده محمد علی رجایی,خواهر شهید رجایی,دختر محمد علی رجایی,درگذشت عاتقه صدیقی,زندگینامه شهید رجایی,فرزندان شهید رجایی,کمال رجایی (صدیقی),نوه های شهید رجایی,سیاسی